دسته‌بندی نشده

اسانس طبیعی و مصنوعی در عطرها

اسانس چیست؟What is essential oil

چیزی که ما با نام «اسانس» (Essence) می‌شناسیم از واژه‌ای فرانسوی گرفته شده و معنای جوهره و ماهیت می‌دهد. این واژه در حوزه‌های مختلفی کاربرد دارد و حتی در فلسلفه نیز مردم یونان باستان بر این باور بودند که دنیا بر پایه چهار اسانس آتش، خاک، آب و باد بوجود آمده است. اما واژه اسانس این روزها بیشتر در دنیای رایحه‌ها کاربرد دارد و چیزی که طعم و بویی خوشی را به غذا، عطر، لوازم آرایش و هر محصول دیگری اضافه کند را اسانس می‌گوییم.

به این ترتیب می‌توان گفت اسانس درواقع، عصاره‌ای خوشبو یا خوش‌طعم است که از مواد دیگر استخراج می‌شود. فرایند استخراج اسانس اهمیت زیادی در کیفیت آن دارد و فرق اسانس را با روغن‌های معطر مشخص می‌کند. بنابراین اسانس‌ها با روش‌هایی تقطیر و فشردن بدست می‌آیند. اسانسی که از این روش‌ها بدست آمده، خاصیت‌های ماده‌ای که از آن استخراج شده را دارا است و همان‌گونه که انتظار می‌رود به لحاظ رایحه و طعم، چندین برابر تراکم بیشتری نسبت به ماده‌ای دارد که از آن استخراج شده است.

همه مواد معطر پیرامون ما از ویژگی اسانس برخوردارند.اینکه این اسانس چیست و چگونه در طبیعت به وجود می آید، خود داستانی مفصل دارد.اسانس ها در عطرسازی نیز کاربرد فراوان دارد. یعنی اینطور به شمابگویم که برای شروع فرآیند عطرسازی حتما باید به یاد اسانس ها باشید و از آن ها استفاده کنید.

اگر اسانس نباشد، عملا مقوله عطرسازی شروع نخواهد شد.در صنعت عطرسازی، انواع مختلفی از اسانس موجود بوده و کاربرد دارد.معمولا اسانس ها همان عطرهای روغنی را شامل می شوندکه در شیشه موجودند. اما اینکه در ادکلن ها معمولا چند درصد اسانس به کار می رود راباید بررسی کنیم.

معمولا در آن دسته از مواد معطری که عطر می گویند، ۱۵ الی ۲۵ درصداسانس به کار رفته و در ادکلن ها نیز حدود ۲ الی ۵ درصد اسانس به کار رفته.اینجاست که تفاوت عطر و ادکلن با هم مشخص می شود. بصورت دقیقمشخص کردیم که چند درصد اسانس در انواع ادکلن ها به کار رفته است:

پرفیوم ها دارای ۱۵ الی ۲۵ درصد اسانس هستند.

ادوپرفیوم ها دارای ۸ الی ۱۵ درصد اسانس هستند.

ادوتویلت ها دارای ۴ الی ۱۰ درصد اسانس هستند.

اسپری ها هم دارای ۳ درصد اسانس هستند.

 

ساختار عطر The structure of the fragrance

ساختار عطر The structure of the fragrance

اسانس‌های طبیعی و مصنوعی

برای شما از نحوه ایجاد اسانس‌های طبیعی گفتیم، در نتیجه حتماً متوجه شده‌اید که ساخت اسانس طبیعی کار سخت و پرهزینه‌ای است. از طرف دیگر سلاطین عطرسازی به دلیل حجم زیاد عطرهایی که سالانه تولید می‌کنند به اسانس‌های بیشتری نیاز دارند. در نتیجه در کنار اسانس‌های طبیعی، شاهد تولید طیف وسیعی از اسانس‌های مصنوعی هستیم.

 

وجود خاصیت مواد اصلی در اسانس‌ها باعث می‌شود تا یک رایحه در کنار خوشبو بودن، ویژگی‌های ماده‌ای که از آن گرفته شده را داشته باشد. برای نمونه همان‌گونه که حتماً در جریان هستید، نعنا در کنار بوی خوش، در رایحه‌درمانی نیز کاربرد دارد و انرژی‌زا است.

در نتیجه عطری که در آن اسانس طبیعی نعنا استفاده شده باشد، در کنار رایحه دل‌انگیز، احساس نشاط و شادابی را نیز به فرد منتقل می‌کند. ناگفته نماند این وضعیت در خصوص اسانس‌های طبیعی صحت دارد و اسانس‌های مصنوعی به دلیل داشتن ترکیبات غیرطبیعی، خاصیت‌های اسانس اصلی را ندارند.

این اسانس‌ها با ترکیبات شیمیایی ساخته می‌شوند و اسانس‌های باکیفیت، به لحاظ رایحه و بو فرق چندانی با اسانس‌های مصنوعی ندارند. اما خبری از خاصیت اسانس‌های طبیعی در اسانس‌های مصنوعی نیست.

در نتیجه اگر قصد استفاده از انواع اسانس ‌های خوشبو برای رایحه‌درمانی را دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً از اسانس‌های طبیعی کمک بگیرید. از طرف دیگر از آنجایی که اسانس‌های طبیعی چیزی حدود ۴ برابر تراکم رایحه بیشتری نسبت به ماده‌ای دارند که از آن استخراج شده‌اند، عطری که در آن اسانس‌های طبیعی استفاده شده باشد، رایحه‌ای ماندگارتر دارد و بوی این عطر نسبت به عطرهایی با اسانس‌های مصنوعی، نافذتر است.

امیدواریم با اطلاعاتی که از اسانس‌ها با شما درمیان گذاشتیم، عطر و ادکلنی جذاب و خوش‌ رایحه‌تر از همیشه خریداری نمایید. در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم تجربه سودمندی در استفاده از اسانس‌های معطر و خرید عطر دارید، این تجربه‌های مفید را در قسمت نظرات با ما و دیگر خواننده به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *